Δίνεται το τέλος μιας ιστορίας, εσύ πρέπει μέσω ερωτήσεων που απαντιούνται με ναι/όχι να βρεις τι έχει συμβεί. Οι ιστορίες έχουν πάντα μία λογική βάση.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ιστορία #4: Η Τσιρίδα (2/5) [Λυμένη]

Ένας άνδρας ρωτάει: "Είναι κανείς εδώ ζωντανός;" Ύστερα ακούγεται μια πόρτα να κλείνει, και μετά από τρεις ώρες κάποιος τσιρίζει μέσα στη νύχτα.

Λύση, όπως δε δημοσιεύθηκε ολικά:

Ο άνδρας είναι φύλακας νεκροταφείου, κάνει την ερώτηση προφανώς αστειευόμενος. Τρεις ώρες αργότερα η τσιρίδα που ακούγεται έρχεται από ναρκοληπτική γυναίκα που είχε κοιμηθεί μέσα στο νεκροταφείο, όταν την ξύπνησε ένας ιερέας που πήγαινε να αφήσει λεφτά στον φύλακα, για να πληρώσει τα αντίδωρα που θα έφερνε ο φούρναρης.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ιστορια #3: Η βαλίτσα (5/5) [Λυμένη]

Η αγαπημένη μου. Για να μη σου πω 6/5 βαθμός δυσκολίας

Ένας τύπος περπατάει στο δρόμο, κρατώντας τη βαλίτσα ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ. Φτάνει στην πολυκατοικία που έψαχνε, και ανοίγει την πόρτα ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ. Καλεί το ασανσέρ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ και ανοίγει την πόρτα ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ. Χτυπάει το κουδούνι ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ. Του ανοίγουν κάποιοι άντρες και τους δίνει τη βαλίτσα ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ. Γυρνάει και φεύγει, καλεί ταξί με το αριστερό και δολοφονείται! Τι έχει συμβεί;

Λύση, όπως δημοσιεύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 11:26 π.μ.

"Οι τύποι [αυτοί στο σπίτι, αυτοί που άνοιξαν την πόρτα] (μαζι με το γιατρό [ο άνθρωπος που κρατούσε τη βαλίτσα]) έχουν ναυαγήσει κάπου.
Τα τρόφιμα έχουν εξαντληθεί, (αν υπήρχαν κιόλας εξαρχής), κι αποφασίζουν να κόψουν όλοι το χέρι που τους είναι λιγότερο απαραίτητο (το αριστερό οι δεξιόχειρες, και αντίστροφα) για να γίνει τροφή για την ομάδα, για να επιβιώσουν μέχρι να διασωθούν (ή μέχρι να τελειώσουν τα χέρια).
Ο γιατρός, όντας γιατρός, αποφασίζεται να κόψει τελευταίος το χέρι του, μια και η βοήθειά του στις υπόλοιπες επεμβάσεις (κοψίματα) είναι πολύτιμη.
Εκεί που έχει κόψει και το χέρι του τελευταίου πριν απ' αυτόν, ω τι θαύμα, ω υπερλαμπρε θεέ, διασώζονται.
Όμως η συμφωνία είναι συμφωνία: Τι, εμείς μείναμε κουλοί για να χλαπακιάζεις εσύ χερινό κότσι [χέρια...], και τώρα στην απόξω; Όχι, γιατρέ χρωστάς χέρι.
Καλά ρε παιδιά, μη μου βάζετε χέρι, να γυρίσουμε με το καλό, να πάω στο γιατρείο μου με τα εργαλειάκια μου τα αποστειρωμένα, τους επίδεσμους τους φρέσκους, τον κουνιάδο μου τον αναισθησιολόγο, και να γίνει η δουλειά όμορφα, να σας προσφέρω κι εγώ μια χείρα βαλιτσείας, και η βαλίτσα δώρο!
Ψάρωσαν τα παιδιά, ήτανε και η χαρά της διάσωσης, εντάξει.
Πω, κωλοφαρδία, σκέφτηκε ο γιατρός, έχω ένα χέρι καβάντζα, φρεσκοκομμένο και αχρησιμοποίητο! Γρήγορα, να το πάρω με τρόπο μαζί μου, και να το πασάρω για δικό μου.
Όπερ και έγινε.
Μέρα παράδοσης, μέρος παράδοσης,ο γιατρός στην ώρα του, όλα οκ. Το χέρι είναι στην βαλίτσα, ορίστε παρακαλώ, μετρήστε τα δάχτυλα, όλα εκεί, όλα οκ. Ξοφλήσαμε;
Ναι ρε γιατρουδάκο είσαι λεβεντιά. Εις το επανειδείν, και μακρυά από πλοία.
(Γιατρός βγαίνει στο δρόμο και σκέφτεται ουφ όλα καλά πήγανε, τη σκαπουλάραμε, ώ ρε μανούλα μου τη περιπέτεια κι αυτή, τρέμουν τα πόδια μου, δεν είμαι για περπάτημα, κάτσε να καλέσω ένα ταξί...)
Την ίδια ώρα κάποιος απ' το διαμέρισμα: Κοίτα ρε 'σύ, το χέρι του γιατρού, φτυστό με το δικό μου έιναι, να συγκρίνετέ το και μ' αυτό που μου έμεινε... ωπ! κάτι δεν πάει καλά εδώ.
Ταυτόχρονα:
Γιατρός καλεί ταξί με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ του χέρι (ήταν σε μονόδρομο και μόνο κατα κει πήγαινε η κυκλοφορία) και Οξύθυμος Άντρας έχει πάει στο παράθυρο να ελέγξει την υποψία τους...
ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΩ!!!"

Ιστορία #2: Θανάσιμο γεύμα (1/5) [Λυμένη]

Πρώτον, η προηγούμενη ιστορία δε λύθηκε ακόμη, αλλά συμφωνήσαμε με την Έφη να έχουμε παράλληλα πολλές ιστορίες ενεργές. Θα βάζουμε ένα μεγάλο "ΛΥΜΕΝΗ" στον τίτλο των λυμένων ιστοριών, ε;

Επίσης ίσως να βάζουμε και τίτλους καλή ώρα, και σε παρένθεση βλέπετε το βαθμό δυσκολίας, το οποία τινά σημαίνει ότι αυτή η ιστορία είναι εύκολη.

"Μια γυναίκα δίνει σε έναν άντρα κάτι να φάει, και μετά από λίγο πεθαίνουν και οι δύο"

Λύση, όπως δημοσιεύθηκε στις 22 Αυγούστου 2012, ώρα 2:01 μ.μ.

"Σαν τον Αδαμ και την Ευα ενα πραγμα; [Ναι]"

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ιστορία #1: Νεκρός πάνω σε δέντρο (3/5) [Λυμένη]

"Νεκρός πάνω σε δέντρο"

Λύση, όπως δημοσιεύθηκε στις 28 Αυγούστου 2012, ώρα 5:23 π.μ.

"O σχωρεμένος ήτο αυτοδύτης, που τον "σήκωσε" το πυροσβεστικό αεροπλάνο ενόσω αυτός βρισκόταν κάτω απ' την επιφάνεια του νερού, και τον έριξε σε παρακείμενο καιόμενο δάσος όπου και βρήκε τραγικό θάνατο προσκρούοντας στο δέντρο"